KASIMARALIK2025
GİZEM ARMAĞAN VE BAŞARILARI
Kahramanın Sonsuz Yolculuğu Bu ay Kafe Kariyer’de konuğum, ilham veren bir kadın girişimci: Gizem Armağan. Onunla sohbet ederken, Joseph Campbell’in “Kahramanın Sonsuz Yolculuğu” kitabında anlattığı evreleri düşündüm. Campbell, sıradan bir insanın kahramana dönüşme sürecini aşamalarla anlatır; kahraman, bildiği dünyadan ayrılır, bilinmeyen bir maceraya atılır, zorluklarla karşılaşır, mücadele eder, dönüşür ve sonunda kazandığı deneyimlerle yeniden kendi dünyasına döner. Gizem Hanım’ın hikâyesi de tam olarak böyle bir yolculuk… Genç yaşta dilini öğrenmek için cesaretle başka bir ülkeye yola çıkıyor. Kısıtlı imkânlarla gittiği İngiltere’de azim, emek ve cesaretle zorlu koşulları aşarak bugün hâlâ varlığını sürdüren Fransız restoranlarını kuruyor. Ardından, tıpkı Campbell’in tanımladığı gibi, edindiği deneyim ve bilgileriyle kendi ülkesine dönüyor. Şimdi bu döngü yeniden başlıyor. Gizem Armağan, İngiltere’den getirdiği birikim ve tecrübelerle yeni bir yolculuğa çıkıyor; bu kez İzmir Urla’da, kendi hikâyesinin yeni bir sayfasını açıyor. Yolculuğunun bu yeni aşamasında, hem girişimcilik serüvenini hem de hayatın içinden öğrendiklerini dinlemek üzere kendisiyle keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Eylül/Ekim 2025 sayısında neler vardı göz atın!
AYIN MEKANLARI GÜL KEBAP

İşte istisna mekânlardan biridir Gül Kebap... Kuruluş tarihi 1949. Gül Kebap’ın özelliği sadece “iyi köfte” yapıyor olması değil. Gül Kebap yetmiş altı yıldır aynı yerde ve dördüncü kuşağın yönetiminde. “Sefer tası” misali üç katlı daracık mekânında müdavimlerinin vazgeçemediği adres. Hayranlık uyandıracak bir çaba değil midir bu? İşini, kalitesini koruyarak yapan tam bir aile işletmesi… Kurucu Mehmet Ali Gülgeze, Girit’in üçüncü büyük şehri Resmo’dan İzmir’e göçle gelmiş. Çanakkale’de savaşmış. Bayrağı, ikinci kuşak oğulları Mustafa ve Muhsin Gülgeze devralmış… Ardından torun Hüsnü Gülgeze. Ve bugün dördüncü kuşak Hüsnü’nün oğlu Burak Muhsin işin başında. “Bir Kemeraltı klasiği” olarak Gül Kebap, esnaf lokantası köfteciliğini ilk günden bugüne değişmeyen formül ve sunum geleneğiyle tavizsiz sürdürüyor.

FİLİBELİ HAN

Filibeli Han Eski İzmirlilerin hatıralarındaki Şükran Oteli, özenli bir yenileme süreci sonrasında sahiplerinin soyadını alan "Filibeli Han" Kemeraltı Çarşısı'nın yeni cazibe merkezi olarak hizmete açıldı. Günümüz ihtiyaçlarına uygun yiyecek içecek mekanlarının yer aldığı Filibeli Han'ın üst katı da keşke çeşitli el sanatları üretiminin yapıldığı atölyelere açılsa... Bizim dikkatimizden kaçmış olabilir ama binanın kısa bir tarihinin yabancı dilleri de kapsayacak şekilde bir köşede yer alması çok doğru olurdu diye düşünüyoruz.

BOŞNAKYA

Boşnakya Filibeli Han'ın yan sokağa açılan çıkışında sevimli olduğu kadar lezzetli ürünler sunan "Boşnakya" isimli bir mekan var. Kıymalı Boşnak böreği, peynirli, patatesli ve patlıcanlı börekler, yaprak sarma ve haşhaşlı börek gibi lezzetlerin ağız sulandırdığı mekanda demli bir çay veya reyhan şerbeti yanında poğaçalar ve harika tatlılar deneyebilirsiniz.Antakya'nın çıtır kabak ve kömbesi, bougatsa Selanik tatlısı, medovik Rus pastası, triliçe tatlıları sizi bekliyor. Cuma günleri menüye mantı da ekleniyor. Boşnakya'ya uğramayı ihmal etmeyin.