MAYISHAZIRAN2025
ÇEŞME'DE SAKIZLAR
Sakız Ağacım Çeşme projesinde her bağış bir fidan… İstinyePark İzmir ve Sakız Ağacım Çeşme iş birliğiyle, sakız ağaçlarının geleceğine destek olmak amacıyla İstinyePark İzmir ana etkinlik alanında gerçekleşen ücretsiz etkinliğin ardından projenin ikinci ayağı Alaçatı gerçekleşti. İstinyePark İzmir Genel Müdürü Ozan Canbolat ve ekibi ile Harmoni Network Ajansı’nın Alaçatı’ya gerçekleştirdiği ziyarette Proje Koordinatörü Hasan Ege Tütüncüoğlu ziyaretçilere ev sahipliği yaptı. İstinyePark İzmir’in Sakız Ağacım Çeşme Ağaçlandırma Projesi’ne bağışladığı 100 sakız fidanının dikildiği alanlar hep birlikte gezildi ve hatıra fotoğrafları çekildi. Ardından Proje Koordinatörü Hasan Ege Tütüncüoğlu ziyaretçilere yakın zamanda Çeşme Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Park Sakız Alaçatı Sergi Alanı’nı gezdirdi ve sakız ağacının Çeşme’deki serüveniyle ilgili detaylı bilgiler verdi. Doğanın mucize miraslarından biri olan sakız ağacını yeniden anavatanıyla buluşturan projenin önemine dikkat çeken Tütüncüoğlu, İstinyePark İzmir ailesine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti. İstinyePark İzmir’in bu projeyle sadece alışveriş ve yaşam merkezi olmanın ötesinde, doğa ile uyumlu bir kalkınma modeli sunarak; bölgeye özgü, coğrafi işaretli ve yüksek katma değerli Çeşme Damla Sakızı’nın tanıtımına önemli bir katkı sağladığını belirten Canbolat ise birlikte farklı projelerde tekrar yer alacaklarının müjdesini verdi.
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Eylül/Ekim 2025 sayısında neler vardı göz atın!
AYIN MEKANLARI GÜL KEBAP

İşte istisna mekânlardan biridir Gül Kebap... Kuruluş tarihi 1949. Gül Kebap’ın özelliği sadece “iyi köfte” yapıyor olması değil. Gül Kebap yetmiş altı yıldır aynı yerde ve dördüncü kuşağın yönetiminde. “Sefer tası” misali üç katlı daracık mekânında müdavimlerinin vazgeçemediği adres. Hayranlık uyandıracak bir çaba değil midir bu? İşini, kalitesini koruyarak yapan tam bir aile işletmesi… Kurucu Mehmet Ali Gülgeze, Girit’in üçüncü büyük şehri Resmo’dan İzmir’e göçle gelmiş. Çanakkale’de savaşmış. Bayrağı, ikinci kuşak oğulları Mustafa ve Muhsin Gülgeze devralmış… Ardından torun Hüsnü Gülgeze. Ve bugün dördüncü kuşak Hüsnü’nün oğlu Burak Muhsin işin başında. “Bir Kemeraltı klasiği” olarak Gül Kebap, esnaf lokantası köfteciliğini ilk günden bugüne değişmeyen formül ve sunum geleneğiyle tavizsiz sürdürüyor.

FİLİBELİ HAN

Filibeli Han Eski İzmirlilerin hatıralarındaki Şükran Oteli, özenli bir yenileme süreci sonrasında sahiplerinin soyadını alan "Filibeli Han" Kemeraltı Çarşısı'nın yeni cazibe merkezi olarak hizmete açıldı. Günümüz ihtiyaçlarına uygun yiyecek içecek mekanlarının yer aldığı Filibeli Han'ın üst katı da keşke çeşitli el sanatları üretiminin yapıldığı atölyelere açılsa... Bizim dikkatimizden kaçmış olabilir ama binanın kısa bir tarihinin yabancı dilleri de kapsayacak şekilde bir köşede yer alması çok doğru olurdu diye düşünüyoruz.

BOŞNAKYA

Boşnakya Filibeli Han'ın yan sokağa açılan çıkışında sevimli olduğu kadar lezzetli ürünler sunan "Boşnakya" isimli bir mekan var. Kıymalı Boşnak böreği, peynirli, patatesli ve patlıcanlı börekler, yaprak sarma ve haşhaşlı börek gibi lezzetlerin ağız sulandırdığı mekanda demli bir çay veya reyhan şerbeti yanında poğaçalar ve harika tatlılar deneyebilirsiniz.Antakya'nın çıtır kabak ve kömbesi, bougatsa Selanik tatlısı, medovik Rus pastası, triliçe tatlıları sizi bekliyor. Cuma günleri menüye mantı da ekleniyor. Boşnakya'ya uğramayı ihmal etmeyin.