Elektrikli mobilite vizyonu ve yenilikçi tasarım anlayışıyla öne çıkan Hyundai, geleceğin mobilitesine yön veren konseptleriyle uluslararası arenada önemli bir başarıya imza attı.
Hyundai, dünyanın en prestijli tasarım organizasyonlarından biri olan Red Dot Award: Design Concept 2026 kapsamında üç önemli ödül kazandı. Markanın robotik mobilite platformu MobED Urban Hopper & Golf, “Best of the Best” ödülüne layık görülürken, yarışmanın en yüksek ödülü olan “Luminary” için de aday gösterildi. Concept THREE ve CRATER Concept ise “Winner” ödülünün sahibi oldu.
Red Dot Design Concept yarışmasında yalnızca beş “Best of the Best” projesi Luminary ödülüne aday gösteriliyor. Yılın en ilham verici tasarımı olarak seçilecek Luminary ödülünün kazananı ise Ekim ayında düzenlenecek törende açıklanacak. Elde edilen başarı, Hyundai’nin tasarım yaklaşımını ileri teknolojilerle buluşturan vizyonunu ve geleceğin mobilitesine yönelik yenilikçi bakış açısını bir kez daha ortaya koyuyor.
Hyundai & Genesis Global Tasarım Başkanı ve Başkan Yardımcısı SangYup Lee, ödüllerle ilgili değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “Bu ödüller, tasarım felsefemiz ile geleceğe yönelik vizyonumuzun güçlü bir şekilde birleşmesinin sonucu. Müşterilerimize farklılaşan değer sunmak ve yeni deneyimler geliştirmek için tasarım anlayışımızla sınırları zorlamaya devam edeceğiz”.

