MAYISHAZIRAN2025
ÇAPACI ÇİFTLİĞİ
Çapacı Çiftliğinin gözdesi: Enginar
Bu yıl "Bir Enginar Bin Lezzet" söylemi ile 25-27 Nisan tarihlerinde yapılan “Uluslararası Urla Enginar Festivali”, konusunda uzman konuşmacılar, müzik dinletileri, atölyeler, benzersiz tarifler, leziz yemekler ve özel etkinlikler ile bir hayli renkli geçti.
Potasyumca zengin olan, içeriğindeki Cynarin maddesi ile safra kesesi salgısını artırarak karaciğerin daha rahat çalışmasını sağlayan, taze olduğu dönemde sapının çiçek tablası ile birlikte tüketilen enginar, ülkemizde en çok İzmir'de Urla Yarımadası'nda yetiştiriliyor.
Ayırt edici özellikleri tescillenerek yerel coğrafi işaret ile korunan Urla Sakız Enginarı yetiştiricisi İlker Çapacı ve oğlu Efe Çapacı ile konuştuk.