KASIMARALIK2024
GENÇLERE BİR CANEVİ
Gençlere bir CANEVİ Birlik olmaya, dayanışmaya, çok ihtiyacımız olan bu günlerde, medyada okuduklarımız, verilen haberler, yaşadıklarımız, ne yazık ki; bizi bizden uzaklaştıracak türden deneyimler… Her yerde toplumsal bir çürüme ve çöküşten söz edilirken, gelecek için karanlık tablolar çizilirken nasıl aydınlık bir gelecek yaratacağız? Bu ülkede hepimizin artık güzel şeyler duymaya ve deneyimleyemeye ihtiyacı var diye düşünüyorum. O nedenle de umudu yeşerten, elini taşın altına koyarak geleceğimizin resmini güzelleştirdiğine inandığım, sivil toplum hareketlerine Kafe Kariyer’de yer açıyorum. Bu kez konuğum; çok eski, çok değerli, güzel kalpli arkadaşım Gülin Bostan… Kendisi; bir sosyal girişimci, Canevi’nin kurucusu ve Lideri… İzmir’de “Canevi Yaşam Atölyesi”ni kurarak, gençlerin bugünlerine ve geleceklerine katkı sağlayacak çalışmalara öncülük ediyor. Büyük özveri, emek ve gönülle, yaklaşık üç yıldır devam eden güzel bir oluşum bu… Ucundan kıyısından da olsa destek vermek, tanıklık etmek, benim için de çok keyifli oluyor. Tanıklığa sizleri de davet etmek için söyleşimize başlıyoruz…
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Eylül/Ekim 2025 sayısında neler vardı göz atın!
AYIN MEKANLARI GÜL KEBAP

İşte istisna mekânlardan biridir Gül Kebap... Kuruluş tarihi 1949. Gül Kebap’ın özelliği sadece “iyi köfte” yapıyor olması değil. Gül Kebap yetmiş altı yıldır aynı yerde ve dördüncü kuşağın yönetiminde. “Sefer tası” misali üç katlı daracık mekânında müdavimlerinin vazgeçemediği adres. Hayranlık uyandıracak bir çaba değil midir bu? İşini, kalitesini koruyarak yapan tam bir aile işletmesi… Kurucu Mehmet Ali Gülgeze, Girit’in üçüncü büyük şehri Resmo’dan İzmir’e göçle gelmiş. Çanakkale’de savaşmış. Bayrağı, ikinci kuşak oğulları Mustafa ve Muhsin Gülgeze devralmış… Ardından torun Hüsnü Gülgeze. Ve bugün dördüncü kuşak Hüsnü’nün oğlu Burak Muhsin işin başında. “Bir Kemeraltı klasiği” olarak Gül Kebap, esnaf lokantası köfteciliğini ilk günden bugüne değişmeyen formül ve sunum geleneğiyle tavizsiz sürdürüyor.

FİLİBELİ HAN

Filibeli Han Eski İzmirlilerin hatıralarındaki Şükran Oteli, özenli bir yenileme süreci sonrasında sahiplerinin soyadını alan "Filibeli Han" Kemeraltı Çarşısı'nın yeni cazibe merkezi olarak hizmete açıldı. Günümüz ihtiyaçlarına uygun yiyecek içecek mekanlarının yer aldığı Filibeli Han'ın üst katı da keşke çeşitli el sanatları üretiminin yapıldığı atölyelere açılsa... Bizim dikkatimizden kaçmış olabilir ama binanın kısa bir tarihinin yabancı dilleri de kapsayacak şekilde bir köşede yer alması çok doğru olurdu diye düşünüyoruz.

BOŞNAKYA

Boşnakya Filibeli Han'ın yan sokağa açılan çıkışında sevimli olduğu kadar lezzetli ürünler sunan "Boşnakya" isimli bir mekan var. Kıymalı Boşnak böreği, peynirli, patatesli ve patlıcanlı börekler, yaprak sarma ve haşhaşlı börek gibi lezzetlerin ağız sulandırdığı mekanda demli bir çay veya reyhan şerbeti yanında poğaçalar ve harika tatlılar deneyebilirsiniz.Antakya'nın çıtır kabak ve kömbesi, bougatsa Selanik tatlısı, medovik Rus pastası, triliçe tatlıları sizi bekliyor. Cuma günleri menüye mantı da ekleniyor. Boşnakya'ya uğramayı ihmal etmeyin.