EYLULEKIM2024
KURU FASULYENİN MALİYETİ
Etli kuru fasulye yapmanın maliyeti ne kadar? Sevilen yemek etli kuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer almaya devam ediyor. Lessy ekibi yakın zamanda yaptıkları bir analizle, Türkiye’nin en büyük şehirleri arasında yer alan 10 farklı şehirde 4-5 kişilik etli kuru fasulye için gereken temel malzemelerin maliyetini mercek altına alarak hem tüketiciler hem perakendeciler için değerli bilgileri bir araya topladı. Analiz etli kuru fasulyenin biber salçası, dana eti, domates salçası, kuru fasulye, pul biber, soğan, tuz ve yağ gibi temel bileşenlerine odaklandı. 10 farklı şehirdeki ortalama malzeme fiyatları şöyle: Şanlıurfa 196,73 TL, Ankara 193,38 TL, İzmir 181,39 TL, İstanbul 180,85 TL, Mersin 180,33 TL, Adana 179,52 TL, Antalya 179,50 TL, Bursa 178,47 TL, Gaziantep 171,72 TL, Konya 159,52 TL Önde gelen perakende mağazalarının indirimlerini ve fırsatlarını kullanıcı dostu arayüze sahip tek bir mobil uygulamada toplamak amacıyla geliştirilen Lessy, tüketicilerin satın alma kararlarını kolaylaştırıyor. Lessy ayrıca perakendeciler için dijital görünürlüklerini artırmak, mağazalarına daha fazla müşteri çekmek ve satışları artırmak için benzersiz bir platform sunuyor. Lessy Türkiye Ülke Müdürü Niyazi Doğan Öncü, yapılan araştırmayla ilgili olarak şunları söyledi: “Etli kuru fasulye kültürümüz için bir yemekten çok daha fazlasıdır. Bu geleneğin ve aile birlikteliğinin bir sembolüdür. Günümüzün ekonomik koşullarında, Türkiye’nin dört bir yanındaki haneler hem bu yemeğin tadını çıkarmanın hem de bütçelerini rahatlatmanın yollarını arıyor. Yerel perakendecilerden aldığımız en iyi fırsatları ve indirimleri bir araya getirerek, hanelerin etli kuru fasulye gibi en sevilen yemeklerin tadını çıkarırken tasarruf etmelerine yardımcı oluyoruz.”