EKIM2016
ANNESİNİN KIZI
Yenipazar’da tavuk kırmızı etten daha çok tüketiliyor. Yenipazarlılar bu yemeğe Yoğru Kavurması, Biber Kavurması da diyor. Bölgeye özgü biber çok fazla yetişiyor, eskiden tavuk da çok yetişirdi, diyor Zehra Anne. Şimdi o kadar yokmuş. Bahçeden pilici yakalayıp, biberleri de toplayıp hemen bu lezzetli yemeği yapıveriyorlar. Özellikle misafir geldiğinde, bayramlarda, düğünlerde ya da cenaze evi için yakın dostları/ akrabaları tarafından pişiriliyor. Bu yemeği kışın da yapmak için yazdan biberler doğranıp buzluğa konuluyor. Yanında bulgur ya da pirinç pilavı ve salata ile ikram ediliyor. Sevil Hanım’ın elinin lezzeti çok yüksek doğrusu. Hem annesinden hem de kayınvalidesinden öğrendiği yemekleri keyifle hazırlıyor. Türkiye’nin pek çok ilinden kendi yaptığı kışlık gıdalar talep ediliyor. Bir Pazar günü Yenipazar’da kurulan köylü üretici pazarını ziyaret ederseniz, Sevil Hanım’ın standına uğramanızı öneririm.